Als Eric Mijnster na een heftige thuissituatie voor zichzelf kiest, gaat er een wereld voor hem open. Hij wordt zich bewust van zijn intrinsieke motivatie en besluit zijn leven daarop te baseren. Het brengt hem o.a. bij La Route des Grandes Alpes. Eric wil de route – 650 kilometer over 14 bergpassen – fietsen, in één ruk, zonder te slapen. Het lukt.

‘Als ik op basis van intrinsieke motivatie over 14 bergen kan fietsen, wat gebeurt er dan als intrinsieke motivatie vrij spel krijgt?’ vraagt Eric zich af. Hij verkoopt al zijn spullen en besluit in een bus te gaan wonen om het antwoord te ondergaan. Na ruim een jaar rijdt hij terug naar Nederland. Het is tijd om zijn ontdekkingen te delen.

Eric neemt je met doorleefde anekdotes, zelfgeschreven muziek en oogstrelende beelden mee op een ongelofelijke reis. Hoe gaat hij om met de pieken en dalen? Hoe lukt het hem om 36 uur achtereen te fietsen? Wat gebeurt er als hij het onbekende tegemoet rijdt? Het resulteert in een meeslepend verhaal dat rijk is aan toepasbare inzichten.

“Zijn documentaire en boek raken je, en als Eric voor een publiek staat bezorgt hij je echt kippenvel met zijn verhaal.”
– Myrthe Geerts, communicatieadviseur bij de Hoge Raad der Nederlanden

Eric slaat de brug tussen zijn eigen ervaring en de uitdagingen waar mensen in jouw organisatie mee te maken hebben. Met zijn lezing verhoogt hij de zelfkennis op gebieden als focus, keuzevrijheid en intrinsieke motivatie. Het geeft mensen handvatten en vertrouwen om meer ‘in hun kracht’ te staan. Eric deelt zijn verhaal in het bedrijfsleven, in de zorg, bij de overheid, in het onderwijs, in de sport en in vele andere branches, zowel in het Nederlands als in het Engels. Een lezing sluit naadloos aan op veelvoorkomende thema’s, zoals:

  • Bevorderen van duurzame inzetbaarheid
  • Omgaan met tegenslagen en verandering
  • Stimuleren van persoonlijk leiderschap
  • Optimaliseren van het werkgeluk

REFERENTIES
“Binnen enkele seconden was ons team (voornamelijk salesmensen, ik hoop dat je beeld hebt) stil.”
– Dorien de Boef, Manager Healthcare bij ABN AMRO

“Eric is een opdelver van verwaarloosde dromen.”
– Henk-Jan Hoefman, organisator van Festival Compassie

“Het raakt! Studenten zaten met kippenvel te luisteren en waren blown away.”
Katarina Temme Pidcock, docente bij de Hogeschool van Amsterdam

“Een heel inspirerend en herkenbaar verhaal. Wat een ervaring en lef, doorleefd en passend in de vraagstukken van nu.”
– Paul Driesen, mindconnector bij Delphi Mindconnection

“Dit verhaal moet doorverteld worden.”
– Hans Hupperetz, directeur van Scholengemeenschap Sophianum

OVER ERIC MIJNSTER

Eric Mijnster (1988) deelt zijn verhalen als inspirational speaker, met zijn boek Het geluksgevoel en met de documentaire Omdat ik het wil. Daarnaast speelt hij de 9+ theatervoorstelling Een ongelofelijk, belangrijk en waargebeurd verhaal over geluk enzo. Lees verder…

NEEM DIRECT CONTACT OP VIA
INFO@DOEBUSINESS.NL OF 0683321725