Als de juffrouw aan de kinderen vraagt wat ze willen worden als ze later groot zijn, lacht Eric Mijnster. Hij zegt: ‘Gelukkig.’ Het zevenjarige kereltje spreekt op dat moment zijn diepste drijfveer uit. Want hoe het woord ‘gelukkig’ ook tot de verbeelding spreekt: wat is het eigenlijk? Hoe word je dat? Wat is ervoor nodig? En wie leert je wat ‘gelukkig’ is?

Eric vindt zijn antwoorden niet thuis, niet op school, en niet op de universiteit. Maar wat, waar of hoe dan wel? Na de diploma-uitreiking verkiest hij z’n nieuwsgierigheid boven het gebaande pad. Zo stapt hij op de fiets bij het Meer van Genève om 650 kilometer en 14 Alpenbergen verder – na 36 uur zonder te slapen – af te stappen bij de Middellandse Zee. Kort na deze tocht zegt hij de huur van zijn appartement op, zet hij al zijn spullen te koop en besluit hij in een bus te gaan wonen. Zijn nietsontziende zoektocht brengt hem ongekende ervaringen, prachtige ontmoetingen en essentiële inzichten.

Die ervaringen, ontmoetingen en inzichten deelt hij. Zo staat Eric in mei 2017 op de stip van een TEDxEducation event bij DOE040 met zijn persoonlijke verhaal over de kracht van intrinsieke motivatie. De eerste vraag na afloop komt van één van de oprichters: ‘Wil je hier blijven werken?’ Zijn antwoord is: ‘Ja.’ Sindsdien is Eric betrokken bij de school. Want als er iets belangrijk is in het leven, is het dat we onvoorwaardelijk vertrouwen op onze intrinsieke motivatie. Dat we mogen zijn wie we zijn.

Eric Mijnster (1988) deelt zijn verhalen als inspirational speaker, met zijn boek Het geluksgevoel en met de documentaire Omdat ik het wil. Daarnaast speelt hij de 9+ theatervoorstelling Een ongelofelijk, belangrijk en waargebeurd verhaal over geluk enzo.

TONY, ARMANDO, VLINDER & ERIC Een interactieve lezing over het democratisch onderwijs. Leren in vrijheid en gelijkwaardigheid, hoe werkt dat nou eigenlijk?
ERIC MIJNSTER Een lezing over intrinsieke motivatie, het vertrouwen daarop en het handelen ernaar. Over persoonlijk leiderschap en de kracht van authenticiteit.
NEEM DIRECT CONTACT OP VIA
INFO@DOEBUSINESS.NL OF 0683321725